Müze Eğitimi ve Uygulamaları dersi kapsamında öğrencilere ilk elden tecrübe sağlanması, öğrencilerin derse konu olan alanları ve çevreleri daha iyi öğrenmeleri; üniversite ve çevre ilişkisinin gelişmesinin sağlanması için Harran’a eğitim gezisi düzenlenmiştir. Dr. Öğr. Üyesi Berivan Ekinci yürütücülüğündeki dersin öğrencileri, Harran İçkale Sarayı ve arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan Saray Hamamı’nı, sarayın doğu kapısını ve diğer odalarını Harran kazı başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal eşliğinde gezmişlerdir. Arkeolojik buluntularda ortaya çıkarılan mimari dokuların öğretmen adaylarının görüp incelemelerinin mesleki üretimlerine katkı sağlayabileceği ve estetik çevre algısı geliştirmelerinde etkili olabileceği düşünülmektedir. Örneğin, kaledeki heykel kabartmaları resim sanatı için önemli örnekler oluşturmaktadır. Yine inceleme gezisi sonrası etkinliğe ilişkin büyük grup tartışması yapılmış, incelenen mekânlar değerlendirilerek ders kazanımlarının sürekliliğini sağlamak amaçlanmıştır.