Arş. Gör. Muharrem KOÇ

Eğitim Bilimleri Bölümü bünyesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı 1982-83 yılında lisans düzeyinde eğitim ve öğretime başlamıştır. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı, öncelikle ülkemizdeki özel ve resmi okulların okul psikolojik danışmanı ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak eğitim vermektedir. Lisans eğitiminin süresi 4 yılda tamamlanmaktadır.

Bölümümüzden mezun olan öğrenciler; okul psikolojik danışmanı (rehber öğretmen) olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okulları ve özel okullarda çalışabilmektedir.  Bunun dışında; psikolojik danışman olarak rehabilitasyon merkezlerinde, ruh sağlığı danışmanı olarak özel ruh sağlığı merkezleri ile ruh sağlığı hizmeti veren resmi psikolojik danışmanlık merkezlerinde, aile ve evlilik danışmanlığı hizmeti veren merkez ve/veya birimlerde, kariyer danışmanlığı hizmeti veren merkez ve/veya birimlerde ve üniversitelerin ilgili bölümlerinde akademik personel olarak iş yaşamlarını sürdürebilmektedir.

Ayrıca Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı’nda Okul Danışmanlığı, Aile ve Evlilik Danışmanlığı, Kariyer (Meslek) Danışmanlığı, Rehabilitasyon Danışmanlığı gibi alanlarda lisansüstü düzeyde ihtisaslaşmak mümkündür.

Çağımızın ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğunda rehberlik ve psikolojik danışmanlık alanında eğitim almış ve kendini bu alanda yetiştirmiş bireylerin çalışma alanlarının çeşitliliği dikkat çekmektedir.