Fakültemiz öğretim üyelerinden Dr. Sedat ŞEN 18 Nisan 2019 tarihinde Yapısal Eşitlik Modellemesi (SEM, Structural Equation Modeling) üzerine eğitim verecektir. Sosyal bilimlerde nicel araştırmalar konusunda kendini geliştirmek isteyen kişiler için tasarlan bu eğitim kapsamında araştırmacıların sıklıkla kullandıkları modellerden olan Yapısal Eşitlik Modellemesi hakkında araştırmacıların bakış açılarını geliştirmelerine ve zenginleştirmelerine katkı sağlamak amaçlanmıştır. Etkinliğe temel istatistik bilgisine sahip lisansüstü öğrencileri ve akademisyenler katılabilir. Etkinlik kapsamında yapısal eşitlik modellemesinin tarihçesi, özellikleri, uygulama adımları ve istatistiksel analizleri hakkında bilgiler sunulacaktır. Teorik sunumu takiben Mplus programı üzerinden yapısal eşitlik modellemesi uygulamaları gerçekleştirilecektir.

Etkinlik yeri: Eğitim Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu

Etkinlik Tarihi: 18 Nisan Perşembe

Etkinlik Saati: 9:00-12:00

Katılım 25 kişiyle sınırlıdır. Etkinliğe katılmak isteyenler irfanarikan@harran.edu.tr adresine e-posta göndermelidir.

Duyuru afişi için tıklayınız.