YAZ DÖNEMİNDE DİĞER ÜNİVERSİTELERDEN DERS ALMAK İSTEN ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA Kİ KRİTERLERİ GÖZ ÖNÜNE ALARAK ÜNİVERSİTELERE BAŞVURU YAPMALIDIRLAR.

Sınıf Öğretmenliği:
1) Ders alınacak üniversitenin sınıf öğretmenliği (üniversite giriş sınavı) taban puanı kendi anabilimdalından daha yüksek olmak
2)Diğer üniversitelerden alınacak derslerin kredi ve AKTSleri eşit veya yüksek olmak.

Resim-İş ve Müzik Öğretmenliği:

Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğrencileri Aşağıda verile Listedeki Üniversitelerden Yaz Döneminde Ders Alabilir:
Adıyaman Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, İnönü Üniversitesi. Gazi Üniversitesi. Ordu Üniversitesi, Osman Gazi Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi