Şanlıurfa Müzesi Müzeler Haftası programı kapsamında gerçekleştirilen panele fakültemiz Dr. Öğr. Üyesi Berivan Ekinci “Sanat Eğitiminde Müzelerin Kullanımı”na yönelik sunuş gerçekleştirdi. Şanlıurfa Müzesi Müdürü, Müze çalışanları, Harran Üniversitesi öğrencileri ile sanat eğitimi ve  müze eğitimi alanındaki ilgililerin katılımıyla gerçekleştirilen panelde Ekinci şunları ifade etti: “Çok yönlü etkileşim alanı sağlayarak görüp algılayabilen yaratıcı bireyler sanat yoluyla yetiştirilmektedir. Müze sanat eğitiminin en değerli uygulama laboratuarları arasında yer almaktadır. İnsanı bilimle, tarihle ve toplumla buluşturan bir mekân olarak müze başta kültürel mirasın korunması ve sürdürülmesi olmak üzere birçok işlevinin yanı sıra eğitim işlevine de sahiptir.”