Anabilim dalımızda İngilizce hazırlık programı zorunlu olduğu için İngilizce hazırlık programından muaf olmak isteyen öğrenciler, ÖSYM ve/veya YÖK tarafından geçerliliği kabul edilen İngilizce dil sınavlarının birinden geçerli puan almışlarsa hazırlık programından muaf sayılırlar. Muafiyete başvurmak isteyenlerin, muafiyet belgelerinin asıllarını yazacakları dilekçelerine ekleyerek 02-06 Eylül 2019 tarihleri arasında Harran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekmektedir.

İngilizce Yeterlik Sınavı’na girecek öğrencilerin ise, en geç 6 Eylül 2019 tarihine kadar Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’ne bir dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.
Muafiyet sınavı ve İngilizce hazırlık programı hakkında detaylı bilgi, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü'nün websayfasından (http://ydyo.harran.edu.tr/tr/) erişilebilir.