Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Sedat ŞEN TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Yüksek Öğretim Çalışmaları derneği işbirliğinde düzenlenen 2. Sosyal Bilimlerde Nicel Araştırma Çalıştayına 6 Nisan 2019 tarihinde eğitmen olarak katılmıştır. Sosyal bilimlerde nicel araştırmalar konusunda kendini geliştirmek isteyen kişiler için tasarlan bu çalıştay kapsamında araştırmacıların en çok kullandıkları modellerden olan Yapısal Eşitlik Modellemesi (SEM) hakkında araştırmacıların bakış açılarını geliştirmelerine ve zenginleştirmelerine katkı sağlamak amaçlanmıştır. Etkinliğe Ankara ve çevresindeki üniversitelerden doktora öğrencileri ve akademisyenler katılmıştır. Etkinlik kapsamında yapısal eşitlik modellemesinin tarihçesi, özellikleri, uygulama adımları ve istatistiksel analizleri hakkında eğitimler verilmiştir. Teorik sunumu takiben Mplus programı üzerinden yapısal eşitlik modellemesi uygulamaları gerçekleştirilmiştir. Etkinlik sonunda YÖÇAD Başkanı Prof. Dr. Fatma Nevra Seggie tarafından Dr. Sedat ŞEN’e teşekkür belgesi takdim edilmiştir.