Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin USTA’nın yaptığı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen “Kaynaştırma Sınıfı Öğretmenlerinin Engelli Öğrencilere İlişkin Bilinçlerinin Arttırılması” adlı proje kapsamında Belçika’nın Brüksel şehrinde bulunan Ecole Maternelle Communale Okul Öncesi Kurumu ve Kasterlinden Özel Eğitim Kurumuna projede ekibinde yer alan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin USTA, Arş. Gör. İrfan ARIKAN, Arş. Gör. Gürkan ÇETİN ve Öğretmen Orhan BOZBEY tarafından 25-29 Nisan tarihleri arasında bir gözlem ziyareti yapılmıştır. Bu gözlem ziyaretinde özel eğitim uygulamalarının Belçika’da nasıl yapıldığı yerinde görülmüş ve kurumlar tarafından yapılan bilgilendirme sunumları dinlenmiştir. Ayrıca ziyaret edilen kurumlarla gelecekte proje işbirliği yapılması konusunda da fikir alışverişinde bulunulmuştur.