Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımı ile Ankara Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Uygulama Oteli’nde düzenlenen “Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi: Eğitim Fakültesi Dekanları Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Eğitim Fakültelerinin dekanlarının katıldığı toplantıda öğretmenlerin mesleki eğitiminde Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili kuruluşların işbirliklerinin güçlendirilmesi üzerine çalışmalar yapıldı. Fakültemizin önemli dış paydaşları olan MEB, diğer eğitim fakülteleri ve EFDEK’in katıldığı bu toplantıya fakültemiz dekan yardımcısı Doç. Dr. Ramazan ATASOY iştirak etti. 
 
Bu Toplantıda Bakan Özer, mesleki gelişim programları kapsamında düzenlenecek eğitim içeriklerinin birlikte düzenlenmesi, veri paylaşımı, öğretmenlerin lisansüstü eğitim kapasitelerinin artırılması ve okul temelli mesleki gelişim programlarının birlikte planlanması olmak üzere 4 alanda eğitim fakülteleriyle iş birliği yapılmasını belirttiMEB Bakanı Özer’in çağrısı üzerine MEB ile EFDEK arasında iş birliğini güçlendirecek bir protokol için çalışmalara başlayacaklarını belirten EFDEK Başkanı Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş, bu kapsamda lisansüstü eğitim yapan öğretmenlerin sayısının artırılması, yeni programların açılması ve mevcut kontenjanların artırılması ile Bakanlığın bu talebini yerine getirmeye çalışabileceklerini ifade etti.
Toplantıda ayrıca mesleki gelişim programının okulları güçlendirmeyi amaç edinmesi ve okul tabanlı akademik çalışmaya önem verilmesi gerektiği belirtildi. Fakültemizin katıldığı bu önemli toplantının ayrıntılarına aşağıdaki link ile ulaşılabilir.
https://efdek2012.org/duyurular/
 

EĞİTİM FAKÜLTESİ GOOGLE SCHOLAR ATIF SAYISI

BOLOGNA

 

MEZUN PORTALI

SÜRELİ YAYINLAR

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (ÖNERİ-İSTEK-ŞİKAYET BİLGİ TALEBİ)